Sparingsbuizen

Sparingsbuizen voor de Prefab-industrie

 

Een niet onbelangrijke toepassing van de Roweko omhulling is bedoeld voor de prefab-industrie. Roweko levert deze toepassing in de vorm van sparingsbuizen.

Omhullingen dienen om sparingen in het beton te verwezenlijken en worden gebruikt in voorgespannen beton en als sparingsvormers in de prefab-industrie. Deze zijn vervaardigd van een aan elkaar gefelst bandstaal met dubbele felsrand. Daardoor verkrijgt de omhulling de benodigde stijfheid. De ribbel is schroefvormig en kan dienen om de omhulling in de koppeling te schroeven.

De verbinding van de omhullingen wordt gerealiseerd met een koppeling die de daarop volgende diameter heeft. De afdichting wordt verzorgd met een zelfklevende band.

De aangebrachte ribbel op de buis zorgt tevens voor een optimale aanhechting, zowel met het omringende beton als met de injectiespecie.

De omhulling heeft voldoende stijfheid, zodat het doorhangen tussen de steunpunten (supporten) minimaal blijft. Toch is de omhulling daarnaast voldoende buigzaam, zodat deze zich aan het verloop van de kabels kan aanpassen.

De hart tot hart afstand van de steunpunten is afhankelijk van het type voorspankabel en van al dan niet leeg instorten van de omhulling. Aan te bevelen waarden liggen tussen 0,8 en 1,0 meter.

Standaard word de Sparingsbuis geproduceerd uit onbehandeld bandstaal, op verzoek kan er ook sendzimir verzinkt band worden toegepast.